Strategisch Communicatieadviseur gezocht door het Louis Bolk Instituut

Wil jij als Strategisch Communicatieadviseur jouw strategische inzicht en verbindende skills inzetten binnen een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van verduurzamen van landbouw, voeding en gezondheid? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Wij zijn een onderzoeksinstituut met maatschappelijk betrokken onderzoekers die samen met de praktijk, beleidsmakers en andere belanghebbenden onderzoek doen voor en naar duurzame landbouw, voeding en gezondheid. Daarbij is de natuur een inspiratiebron, evenals de pioniers onder de boeren, de zorgprofessionals en de voedingsindustrie. Wij richten ons op integrale methoden die ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast kunnen worden. Of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een stadswijk of een patiënt. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden. Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtige natuur inclusief voedselsysteem, en aan een duurzame leefomgeving. Het Louis Bolk Instituut bestaat al meer dan 45 jaar en we zijn met 54 collega’s.

Wat ga jij als Strategisch Communicatieadviseur bij ons doen? 

Wij zoeken voor onze bedrijfsondersteuning een Strategisch Communicatieadviseur. Jij helpt de directie en onderzoekers om onze eigen kennisagenda duidelijker neer te zetten voor de buitenwereld, draag je bij aan het behalen van organisatiedoelen en durf je hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Je brengt jouw ervaring met onze thema’s en sectoren ‘landbouw, voeding en/of gezondheid’ in zodat je een sparringpartner bent voor de directie. Uiteraard volg jij de ontwikkelingen binnen het werkgebied van het instituut. Jij gaat samen met de bestuurder een overkoepelende communicatielijn vormen. Je verbindt mensen en deelt kennis, intern en extern. Je helpt bij het interne veranderingsproces en de externe positionering van onze organisatie. Hiermee geef je het Louis Bolk Instituut een stem in maatschappelijke discussies. Verder:

 • help je de bestuurder met het opzetten van strategische events, het opstellen van white papers en pamfletten en ben je in staat daar het woord over te voeren richting de media;
 • ga jij het instituut als organisatie op thema’s positioneren binnen debatten en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • vertaal je de strategische lijnen niet alleen naar onderzoekers, maar ook naar je collega’s van het communicatieteam;
 • ben je medebepalend voor de strategie op het gebied van uitingen via de website, social media, bedrijfsbrochures en op beurzen;
 • lever je input voor de begroting voor communicatie en beheer je (deels) de budgetten. Het is dus ook een financiële functie;
 • werk je samen met én leg je verantwoording af áán de directie en werk je nauw samen met je collega’s van communicatie, business development en de programmacoördinatoren (boegbeelden).

Wat vragen wij van jou als Strategisch Communicatieadviseur?

Jij bent voldoende ingewerkt in de onderzoeksvelden en hebt ervaring met de brugfunctie tussen onderzoek en communicatie. Je hebt visie, bent een doorpakker, assertief en hebt lef. Je hebt ruime ervaring in communicatiefuncties en minimaal drie jaar ervaring in communicatiestrategie in de sectoren landbouw voeding en/of gezondheid. Je bent scherp op deadlines en hebt oog voor het belang van betrokken partijen. Verder heb je:

 • een opleiding Journalistiek of Communicatie afgerond (BSc of MSc) of vergelijkbare ervaring;
 • je hebt ervaring in (één van) de onderzoeksvelden en sectoren waarin we werkzaam zijn;
 • je bent in staat om te adviseren over communicatiestrategieën rondom (complexe) wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken;  
 • een breed netwerk van journalisten en media van Nederland;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift;
 • een portfolio om te bespreken tijdens de sollicitatiegesprekken.

Wat bieden wij jou als Strategisch Communicatieadviseur?

Jij mag veel van ons verwachten. Je komt terecht bij een ambitieus bedrijf waar op de werkvloer geen hiërarchie heerst, maar gezelligheid. Wij bieden jou o.a.:

 • een dynamische en uitdagende mensgerichte werkomgeving;
 • een dienstverband van 24-32 uur per week;
 • een bruto salaris van €3.800,00 - €6.000,00 per maand o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en je kunt middels het keuzemodel loonbestanddelen uitruilen;
 • een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik;
 • de mogelijkheid om hybride te werken (deels thuis)
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • een passende reiskostenregeling;
 • ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling;
 • een studiekostenregeling;
 • uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Strategisch Communicatieadviseur worden bij het Louis Bolk Instituut in Bunnik? Solliciteer direct!

Stuur je cv met motivatie naar solliciteren@louisbolk.nl. Wil je eerst meer weten? Bel dan met Klaas Berkhof (Managing Director) via telefoonnummer 06-15284060. Hij is ook via WhatsApp bereikbaar.  

Sluitingsdatum: 20 februari 2023

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.

Geplaatst op:
20-12-2022