Tomatentelers gezocht

Voor deelname aan een pilot over het microbioom bij de teelt van tomaten en de invloed hiervan op de darmflora van de mens, zijn we op zoek naar tomatentelers. In deze pilot verkennen we of er een aantoonbaar verband bestaat tussen de productiemethode van tomaten en het aanwezige microbioom.

Er wordt onderzocht of er verschillen zijn in aanwezige micro-organismen en of deze na verschillende gesimuleerde verteringsstadia van het humane darmstelsel nog aantoonbaar zijn. Wij zijn op zoek naar in totaal 6 telers die op steenwol of op volle grond telen. De teeltachtergrond kan zowel gangbaar, biologisch, biodynamisch of anders zijn.

Aanmelden 

Deelname houdt in: een interview over de teelomstandigheden en monstername van zowel de vrucht, plant en substraat (of grond) later in het teeltseizoen. Wij zouden graag met u in contact komen als u interesse heeft. U kunt dit kenbaar maken door een kort aanmeldformulier in te vullen. Dit is mogelijk tot 31 maart 2022. Met de geselecteerde telers nemen wij vervolgens contact op om een samenwerking te verkennen.

Aanvullende informatie

De pilot is getiteld: Microbial diversity in agricultural systems and its effects on the human microbiome. An exploratory basis for follow-up research.
Op deze nieuwspagina vindt u meer informatie over dit onderzoek

Bij vragen kunt u contact opnemen met Merlijn van den Berg

Geplaatst op:
15-03-2022