Vacature Communicatieadviseur

De transitie naar een duurzame samenleving is noodzakelijk en een enorme uitdaging. Het Louis Bolk Instituut ondersteunt deze transitie met kennisontwikkeling op het gebied van landbouw, voedsel, voeding en gezondheid in Nederland en daarbuiten. Om een impuls te geven aan onze externe zichtbaarheid willen we meer investeren in communicatie, gericht op de praktijk, de samenleving en media in het algemeen. Wij zijn op zoek naar een

Communicatieadviseur

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame en natuurinclusieve landbouw, voedsel, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten.

De functie

Als communicatieadviseur help je onderzoekers en collega’s hun boodschap beter te richten op hun doelgroepen. Je pakt gevraagd en proactief onderwerpen op, combineert diverse werkzaamheden en bent bereikbaar. Je combineert jouw communicatievaardigheden en kennis met die van onze programma’s en houdt de externe ontwikkelingen in de gaten. Je verbindt mensen en kennis, intern en extern. Je beheert en coördineert de website, sociale media kanalen en het drukwerk. Je verzorgt enkele jaarlijkse uitgaven zoals het jaarverslag en coördineert beurzen en congresdeelnamen. In deze functie ben je onderdeel van het ondersteunende team binnen de organisatie, werk je samen met en leg je verantwoording af aan de directie en werk je nauw samen met business development en de programma coördinatoren. 

Het profiel

Je bent op de hoogte van de huidige trends in duurzaamheid, landbouw, voeding en gezondheid. Je hebt visie, bent een praktische doorpakker, kan snel schakelen en hebt lef. Je hebt ruime ervaring in communicatiefuncties en minimaal 3 jaar in externe communicatie of persvoorlichting. Je bent een resultaat- en teamgerichte doorpakker die niet schrikt van verantwoordelijkheid. Je bent scherp op deadlines en hebt oog voor het belang van betrokken partijen. Bovenal kan je de rode draad in verhalen brengen en boodschappen helder en doelgericht vormgeven. Uiteraard presenteer je goed, sta je de media graag te woord en vertolk je boodschappen vanzelfsprekend op schrift, film en in de sociale media.
Je hebt:
-    een journalistieke of communicatie opleiding afgerond (BSc of MSc) of equivalente ervaring
-    een breed netwerk in media en journalistiek Nederland
-    goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en schrift
-    een portfolio om te bespreken tijdens de sollicitatiegesprekken

Ons aanbod

Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 3-4 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact

Voor inhoudelijk informatie en de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Klaas Berkhof, Managing Director, tel. 06-15284060. 

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en cv voor  2 juli 2021 naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van “Sollicitatie communicatieadviseur”.
De gespreksrondes zullen plaatsvinden in week 28 (12 – 16 juli) en week 32 (9 – 13 augustus)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.