Vacature ervaren onderzoeker gezonde en duurzame voeding

Ben jij een enthousiaste ervaren onderzoeker die graag meer maatschappelijke impact wil maken op het gebied van gezonde en duurzame voeding, eetgedrag en voedselsystemen? Heb jij hart voor zowel de wetenschap als de praktijk en vind je het belangrijk om onderzoek uit te voeren vanuit een integrale systeembenadering? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 45 jaar kennis voor duurzame en natuur-inclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een ziekenhuis, een stadswijk of een patiënt. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden en daarbij werken we toe naar praktische en toepasbare resultaten. Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig natuur-inclusief voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Wat ga jij als ervaren onderzoeker duurzame en gezonde voeding doen? 

Als onderzoeker maak je deel uit van een team van tien onderzoekers binnen het programma Voeding en Gezondheid. De voedingsthema’s zijn breed. Voorbeelden van onderzoeksvragen waar je aan kunt denken zijn:

 • Hoe kunnen we duurzaamheid van voeding en gezonde voeding definiëren en toepassen in het kader van gezondheid?
 • Wat zijn de belangrijkste voedingsaspecten die bijdragen aan een gezonde en duurzame levensstijl? Hoe kunnen deze worden aangepast aan de specifieke behoeften en omstandigheden van verschillende bevolkingsgroepen?
 • Hoe draagt de diversiteit van het microbioom van de darm bij aan preventie van ziekten, om gezondheid te verbeteren en in ziekte- en hersteltrajecten?
 • Waar moet de voedingskwaliteit van verschillende producten aan voldoen om te passen in een gezond dieet en te voldoen aan de behoeften van verschillende bevolkingsgroepen, zoals kinderen, patiënten, ouderen en sporters?
 • Wat is de invloed van verschillende landbouwpraktijken en -systemen op de voedingswaarde van producten, de gezondheid van de consument, het milieu, biodiversiteit en het welzijn van dieren?
 • Hoe kunnen we de toegang tot gezond en duurzaam voedsel verbeteren in wijken en gemeenschappen met een lagere sociaaleconomische status?
 • Hoe kan voeding binnen de zorg verbeterd worden en welke effecten heeft dit bij verschillende patiëntengroepen?

Wat vragen wij van jou als ervaren onderzoeker duurzame en gezonde voeding?

Als ervaren onderzoeker gezonde en duurzame voeding ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, acquireren en uitvoeren van onderzoeksprojecten die gericht zijn op eetgedrag, voedselkwaliteit en de duiding van gezondheid. Je werkt intern nauw samen met een team van professionals op het gebied van voeding, duurzaamheid en gezondheid. Je hebt een breed relevant netwerk en bent zowel wetenschappelijk als voor de praktijk zichtbaar als onderzoeker. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van onderzoeksvoorstellen, het binnenhalen van projecten, contact met opdrachtgevers, het uitvoeren van onderzoek en het rapporteren en presenteren van de resultaten.

Functie-eisen:

 • Je bent ambitieus, proactief, analytisch en resultaatgericht;
 • Je hebt een PhD in een relevant vakgebied. Dit kan vanuit een meer sociaalwetenschappelijke opleiding of vanuit meer fysiologische en biomedische wetenschappen. Het is met name belangrijk dat je ervaring en affiniteit hebt met een brede insteek van de onderzoeksvragen.
 • Je hebt minimaal zeven jaar werkervaring als onderzoeker;
 • Je hebt minimaal 10 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften;
 • Je hebt aantoonbare praktijkgerichte ervaring met onderzoek naar eetgedrag, voedselsystemen, voedselkwaliteit en duiding van gezondheid;
 • Je hebt uitgebreide kennis van de huidige ontwikkelingen op het gebied van gezonde en duurzame voeding;
 • Je hebt veel ervaring met het schrijven van onderzoeksvoorstellen en het aanvragen van onderzoeksubsidies;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij jou als Onderzoeker duurzame en gezonde voeding?

Het Louis Bolk Instituut is op zoek naar enthousiaste onderzoekers. Omgekeerd mag je ook veel van ons verwachten. Bij ons kom je te werken in een ambitieuze organisatie, met een team van hardwerkende en behulpzame collega’s.

Het Louis Bolk Instituut biedt ruimte voor diversiteit op alle fronten en gelooft dat diversiteit de organisatie versterkt. Nog niet op alle fronten is het Louis Bolk Instituut even divers maar de Directie stuurt hier actief op en ondersteunt medewerkers als daar behoefte aan is.

Je ontvangt een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, met onder andere:

 • een dynamische en uitdagende, mensgerichte werkomgeving;
 • een dienstverband van 30 – 38 uur per week;
 • een bruto salaris van € 4.000,00 - € 5.300,00 per maand o.b.v. een fulltime (38 uur) dienstverband afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik;
 • de mogelijkheid om hybride te werken;
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • een passende reiskostenregeling;
 • veel ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • een studiekostenregeling;
 • het betreft een permanente positie, invulling geschied in eerste instant met tijdelijke contracten met uitzicht op een vast contract.

Onderzoeker worden bij het Louis Bolk Instituut? Solliciteer direct!

Stuur je sollicitatie naar solliciteren@louisbolk.nl

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Klaas Berkhof (Managing Director) via k.berkhof@louisbolk.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Annemarie Kapteijns, programmamanager Voeding & Gezondheid via a.kapteijns@louisbolk.nl of 0343 523 860.

De vacature sluit op 4 juni 2023.

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.

Geplaatst op:
12-05-2023