Vacature: Monsternemer/ Laboratorium medewerker

Ben jij een sterke en nauwkeurige doorpakker, heb jij kennis van en passie voor buiten- en binnenwerk en kan jij resultaatgericht, nauwkeurig en praktisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 45 jaar kennis voor duurzame en natuurinclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en robuuste processen, of dat nu een agrarisch gebied is, op een bedrijf, voor een patiënt of binnen een stadswijk.  Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten vanuit drie programma’s Landbouw en een programma Voeding & Gezondheid. We zijn een pionier door vanuit een systeembenadering te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen. Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving. Er liggen de komende jaren grote uitdagingen voor de landbouw in Nederland. Hierbij zijn we op zoek naar versterking met een

Monsternemer/ Laboratorium medewerker 


De functie

Het team Laboratorium is verantwoordelijk voor monstername in het veld en analyses op het lab. Ook het aanleggen van proefvelden of het onderhoud hiervan horen hier bij. Je bent hierbij ondersteunend aan onderzoekers van de verschillende landbouw programma’s en werkt afwisselend zelfstandig of in een team. De monstername betreft momenteel voornamelijk bodem- en gewasmonsters. Ons laboratorium voert analyses uit die voortkomen uit projecten. Door het jaar heen is de diversiteit aan werkzaamheden groot. Je werkt zelfstandig in projecten voor onderzoekers, gecoördineerd vanuit het laboratorium. Op de korte termijn zal de nadruk liggen op monstername van bodemmonsters en bodembeoordelingen in het veld. Uitbreiding naar bredere ondersteuning van het onderzoek zoals met laboratoriumactiviteiten hoort bij structurele invulling van deze functie.

Het profiel

We zoeken een (proefveld)medewerker die graag met de handen werkt en interesse heeft in de wetenschappelijke achtergrond van de werkzaamheden. Ook heb je interesse in en ervaring met laboratoriumwerkzaamheden bij voorkeur op het gebied van bodem- en gewasanalyses. Je bent een teamspeler, dienstverlenend ingesteld en in staat nauwkeurig te werken. Communiceren, organiseren en structureren gaan je van nature goed af. Je kan goed tegen dynamiek en bent flexibel inzetbaar, maar maakt ook kenbaar waar de grens ligt als dat nodig is.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een aanpakker met:

  • Een opleiding op MLO/HBO niveau, met relevante afstudeerrichting en/of werkervaring  
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
  • Aantoonbaar ervaring en affiniteit met monstername en analyse in de agrarische sector/bodemkunde
  • Leergierig en nauwkeurig in het volgen van protocollen
  • Flexibel inzetbaar
  • Praktisch ingesteld en bereid fysiek veldwerk te leveren
  • In het bezit van een rijbewijs
  • Communicatief vaardig, zowel met teamgenoten als met onderzoekers en bv boeren in het veld
  • Passie voor de duurzame landbouw en gedrevenheid om alleen of samen een klus te klaren

Ben jij deze sterke en nauwkeurige doorpakker, heb jij kennis van en passie voor buiten- en binnenwerk en kan jij resultaatgericht, nauwkeurig en praktisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons aanbod

Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor gemiddeld 3 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact

Voor inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Riekje Bruinenberg, laboratoriumcoördinator, tel. 06-30644262.
Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Antoinette Bär, tel. 0343-523860.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en cv voor naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van "sollicitatie Laboratorium". Reageren kan tot en met woensdag 13 juli 2022. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de laatste week van juli en de eerste week van augustus.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 

Geplaatst op:
24-06-2022