Vacature Onderzoeker/ Projectleider Veehouderij en Grasland

Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor veehouderijsystemen in hun omgeving, en kan jij resultaatgericht en analytisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Er liggen de komende jaren grote uitdagingen voor de veehouderij in Nederland. De stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsproblematiek gaat grote veranderingen teweegbrengen in de veehouderij. Er zijn verschillende mogelijkheden om met de opgaven om te gaan en het is afhankelijk van de veehouder zelf wat het beste past. Het Louis Bolk Instituut heeft jarenlange ervaring met het helpen van boeren aan oplossingen. We doen dat vooral samen met de boeren, door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en door het werken aan betere randvoorwaarden. Het succesvolle programma Duurzame veehouderij en Agro-Biodiversiteit laat zich graag versterken door een gedreven

Onderzoeker/Projectleider Veehouderij en Grasland


Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame en natuurinclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten.
 

De functie

Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, voedergewassen, biodiversiteit, mineralenkringlopen en – emissies,  en voert deze veelal samen met andere onderzoekers uit. Belangrijk daarbij is het in praktijk brengen van oplossingen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Je geeft invulling aan beleidsvraagstukken vanuit je expertise. Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en publiceert de onderzoeksresultaten. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten, het verder ontwikkelen van inhoudelijke (deel)thema’s en onderzoeksprojecten en het onderhouden en versterken van ons netwerk.

Het profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een veehouderij en grasland deskundige met:

  • Een universitaire opleiding, met relevante afstudeerrichting en/of werkervaring
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
  • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)
  • Ervaring met het schrijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties
  • Ervaring met presenteren en praktijkgerichte kennisoverdracht
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • In het bezit van een rijbewijs

Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor veehouderijsystemen in hun omgeving, en kan jij resultaatgericht en analytisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons aanbod

Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact

Voor inhoudelijk informatie kan je contact opnemen met Nick van Eekeren, programmacoördinator, tel. 06-20132133.
Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Klaas Berkhof, Managing Director, tel. 06-15284060.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en cv voor 23 mei 2021 naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van “Sollicitatie Veehouderij en Grasland”.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.