Vacature Onderzoeker/ Projectleider Veehouderij en Grasland

Green Career Consult is voor het Louis Bolk Instituut op zoek naar een deskundig en gedreven:

Onderzoeker/Projectleider Veehouderij en Grasland

met kennis van en passie voor verduurzaming van de Veehouderij

Er liggen de komende jaren grote uitdagingen voor de veehouderij in Nederland. De stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsproblematiek gaat grote veranderingen teweegbrengen in de veehouderij. Er zijn verschillende mogelijkheden om met de opgaven om te gaan en het is afhankelijk van de veehouder zelf wat het beste past. Het Louis Bolk Instituut heeft jarenlange ervaring met het helpen van boeren aan oplossingen. Zij doet dat vooral samen met de boeren, door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en door het werken aan betere randvoorwaarden.

Het succesvolle programma Duurzame veehouderij en Agro-Biodiversiteit laat zich graag versterken door een deskundig en gedreven Onderzoeker/Projectleider Veehouderij en Grasland. Iemand die met beide benen in de praktijk staat van de Veehouderij en een wezenlijke bedrage wil leveren aan verduurzaming van deze sector.

De organisatie

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis bijdraagt aan de verduurzaming van landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Het Instituut werkt aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doet zij samen met betrokkenen via participatieve methoden en daarbij wordt gewerkt aan praktische en toepasbare resultaten.

De functie

Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, voedergewassen, biodiversiteit, bedrijfssysteem, mineralenkringlopen en – emissies, en voert deze veelal samen met andere onderzoekers uit. Belangrijk daarbij is het in praktijk brengen van oplossingen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Je geeft invulling aan beleidsvraagstukken vanuit je expertise. Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en publiceert de onderzoeksresultaten. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten, het verder ontwikkelen van inhoudelijke (deel)thema’s en onderzoeksprojecten en het onderhouden en versterken van een voor het Instituut relevant netwerk.

Jouw profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een veehouderij en grasland deskundige met:

 • Wetenschappelijk denkniveau. Een universitaire opleiding of een equivalente werkervaring, met een relevante afstudeerrichting bijvoorbeeld Animal Science aan de Wageningen Universiteit, of een studie Plant Science of Biologie in combinatie met voor deze functie relevante werkervaring en ook praktische kennis van de Veehouderij;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan in een voor deze functie relevante omgeving;
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling);
 • Ervaring het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en/of projectleiderschap;
 • Ervaring met het schrijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties;
 • Ervaring opgedaan met professioneel netwerken en je beschikt ook zelf over een relevant netwerk voor deze functie;
 • Je hebt drive en beschikt over een resultaatgerichte inslag;
 • Je hebt passie voor een duurzame Veehouderij, bent goed bekend met de gangbare en meer duurzame Veehouderij en bent een verbinder;
 • Je kunt goed samenwerken met zowel collega’s als externen en bent integer;
 • Ervaring met presenteren en praktijkgerichte kennisoverdracht;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • In het bezit van een rijbewijs.

Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor veehouderijsystemen in hun omgeving, en kun jij resultaatgericht en analytisch werken, dan is deze vacature voor jou!

Het aanbod

Het Louis Bolk Instituut biedt een boeiende en uitdagende mensgerichte werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, waarvan de eerste aanstelling de duur van 1 jaar heeft.

Solliciteren of wil je meer weten?

Stuur je motivatiemail naar: Evert Verboom, senior consultant Green Career Consult, via evert.verboom@greencareerconsult.nl of bel hem voor meer informatie via zijn gsm-nummer: +31 (0) 6 533 750 89.  www.greencareerconsult.nl


Green Career Consult is een gespecialiseerd bureau voor Recruitment en Loopbaancoaching gevestigd in Wageningen, dat zich in het bijzonder richt op organisaties en medewerkers die actief zijn in de sectoren Agri, Food en Groene Ruimte. Kandidaten die wij bemiddelen en begeleiden beschikken over een aantal jaren werkervaring en zijn door middel van een bachelor of master opleiding, voorbereid op een loopbaan binnen de Agri, Food en Groene Ruimte. Green Career Consult wil een betrokken-, praktische- en resultaatgerichte dienstverlener zijn met oog voor het feit dat elk mens uniek is en over een eigen persoonlijkheid, bijzondere vaardigheden en specifieke kennis beschikt. Wij streven ernaar duurzame relaties aan te gaan met de organisaties en de kandidaten waarvoor wij werken.