Vacature Senior projectadministrateur (26-30 uur per week)

Wil jij als Senior projectadministrateur jouw creatieve, communicatieve en financiële kracht inzetten voor projecten bij een onafhankelijk kennisinstituut? Wil jij zorgen dat onze op duurzaamheid gerichte projecten in de landbouw, voeding en gezondheid financieel goed in elkaar zitten? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut bestaat al meer dan 45 jaar en samen met bijna 60 collega’s ontwikkelen we kennis waarbij we gebruikmaken van een integrale aanpak en systeemvisie. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een stadswijk of een patiënt. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden. Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtige natuur, een inclusief voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Wat ga jij als Senior projectadministrateur bij ons doen? 

Als Senior projectadministrateur ga jij projectleiders bijstaan en adviseren in de planning en financiële inrichting en verantwoording van hun projecten. Je gaat onderzoeksprojecten, financieel en administratief inrichten en op orde houden en zorgt ervoor dat projecten financieel goed verlopen. Je bent sparringpartner voor projectleiders ondersteunt Business Developers, de Business Controller en externe financieel contactpersonen vanuit jouw financiële expertise.  Je begeleidt collega’s op de financiële afdeling vanuit je senioriteit en financiële expertise. Je bent de spil intern en extern als het gaat om de financiële projectadministratie en financiële projectrapportages. Verder:

 • initieer je frequent gesprekken met de projectleiders van de projecten in jouw aandachtsgebied
 • stel je externe financiële verslagen, verantwoordingen en facturen op;
 • lees je toekenningsbrieven door en vertaalt die naar de projectadministratie; stelt hierbij indien nodig nieuwe inrichting of werkwijzen voor.
 • zorg je voor een betrouwbare en volledige financiële resultaatsbepaling van projecten en de financiële verwerking hiervan;
 • signaleer je tijdig eventuele financiële risico’s, verwerk je eventuele financiële implicaties in het boekhoudingssysteem en onderneemt actie waar nodig;
 • hebt contact met externe projectpartners en andere betrokkenen om juiste verantwoordingswijze te borgen
 • toetst of toegekende projecten aansluiten op aangevraagd project / of alle benodigde administratieve inregeling aanwezig is en borgt dat ontbrekende opdrachtovereenkomsten / samenwerkingsovereenkomsten e.d. worden opgesteld
 • adviseer je desgevraagd over de financiële opzet van projecten in de aanvraagfase
 • je draagt zorg voor de betrouwbaarheid van financiële projectinformatie en waakt over naleving wet- en regelgeving en interne procedures;
 • controleer je betalingen en stelt ze beschikbaar.

Wat vragen wij van jou als Senior projectadministrateur?

Jij bent net zo gemotiveerd om het maximale uit de projecten te halen als onze onderzoekers gedreven zijn in hun onderzoek. Je bent communicatief sterk, zelfstandig, resultaatgericht en bovenal besluitvaardig. Jij gaat planmatig te werk en bent accuraat maar flexibel als het nodig is. Met jouw probleemoplossende vaardigheden heb jij elk project onder controle en voorkom je misstappen voor de organisatie. Naast de uitdagingen die je te lijf mag gaan hou je ook van de uitvoering en het in detail goed regelen en monitoren van de cijfers. We zoeken een creatieve professional met hands on mentaliteit. Verder heb je:

 • uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling);
 • basiskennis van boekhouding en administratie;
 • bij voorkeur ervaring met projectadministratie inclusief tijdschrijven en subsidies;
 • vaardigheden in administratieve systemen, bij voorkeur Exact Globe;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • HBO BE of soortgelijke opleiding + aanvullende training in bijvoorbeeld communicatie of leiderschap.

Wat bieden wij jou als Senior projectadministrateur?

Het Louis Bolk Instituut is op zoek naar echte financieel professionals. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Bij ons kom je te werken in een ambitieus bedrijf, met een team van hardwerkende en behulpzame collega’s. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • een dynamische en uitdagende mensgerichte werkomgeving;
 • een uitdagende baan binnen een unieke organisatie;
 • een bruto salaris van €2.637,- tot €4.367,- per maand o.b.v. een fulltime dienstverband (2024 salaris jaarlijks CBS geïndexeerd);
 • 8% vakantiegeld en je kunt middels het keuzemodel loonbestanddelen uitruilen;
 • een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik;
 • de mogelijkheid om hybride te werken (minimaal 3 dagen op kantoor als basis);
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • een passende reiskostenregeling;
 • veel ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • een studiekostenregeling;
 • uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteer direct!

Stuur je sollicitatie naar solliciteren@louisbolk.nl. Uiterlijk reageren voor 11 december 2023. Gesprekken worden gevoerd in de week van 18 december.  Voor meer informatie over deze vacature kun je vrijblijvend contact opnemen met het secretariaat op 0343-523860 of info@louisbolk.nl

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.

Geplaatst op:
20-11-2023