Onderzoeker en projectleider Positieve Gezondheid en Leefomgeving gezocht door het Louis Bolk Instituut

Vanwege het toenemende aantal opdrachten zijn wij op zoek naar een onderzoeker en projectleider Positieve Gezondheid en Leefomgeving.
Ben jij een enthousiaste ervaren onderzoeker die intrinsiek gemotiveerd is om bij te dragen aan meer welzijn en gezondheid door optimalisering van de leefomgeving? Heb jij hart voor integrale, participatieve processen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 45 jaar kennis voor duurzame en natuur-inclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een stadswijk of een patiënt. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden en daarbij werken we toe naar praktische en toepasbare resultaten. Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtige natuur-inclusief voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Wat ga jij als onderzoeker Positieve Gezondheid en Leefomgeving doen? 

Als onderzoeker Positieve Gezondheid en Leefomgeving maak je deel uit van een team van negen onderzoekers binnen het programma Voeding en Gezondheid. De leefomgeving heeft een grote invloed op welzijn en gezondheid. Deze staan in Nederland onder druk. De bevolking vergrijst, terwijl de zorgcapaciteit niet zal toenemen. Dat vraagt extra inspanningen op het gebied van preventie. Bij gemeentes spelen bijvoorbeeld vragen over hoe de wijk met de bewoners het beste vormgegeven kan worden zodat bewoners zich fijn voelen, minder eenzaamheid ervaren en meer interactie. Ook voeren wij projecten uit rond de relatie tussen de beleving van hinder (als stank- en geluidsoverlast) en gezondheid. Voorbeelden van verschillende onderzoeksprojecten zijn hier te vinden. De onderzoekfocus van de functie is Positieve Gezondheid en Leefomgeving, maar je kunt ook bijdragen aan andere thema’s zoals leefstijlgeneeskunde, voeding en Integrative Medicine.

Verder:

 • Ben je verantwoordelijk voor de planning, uitvoer en interne en externe afstemming van onderzoeksprojecten;
 • Schrijf je rapportages en wetenschappelijke publicaties;
 • (Bege-)leid je processen en werksessies met bewoners en professionals vanuit bijvoorbeeld welzijn en zorg;
 • Ben je medeverantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten en bouw je actief een netwerk op.
 • Ga je strategisch en inhoudelijk (deel)thema’s ontwikkelen.

Wat vragen wij van jou als onderzoeker Positieve Gezondheid en Leefomgeving?

Je bent een enthousiaste onderzoeker die intrinsiek gemotiveerd is om bij te dragen aan verbeteringen in de leefomgeving die een positieve invloed hebben op welzijn en gezondheid. Je doet dat samen met andere partijen, zoals gemeente, wooncorporatie, zorginstelling, GGD, en projectontwikkelaar. Je hebt aantoonbare onderzoek vaardigheden waaronder kennis van statistiek en kwalitatieve onderzoek vaardigheden als begeleiden van kennissessies/ discussiebijeenkomsten. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met het leiden van projecten en ervaring met acquisitie. 

Verder:

 • Heb je een relevante WO-opleiding. Dat kan, maar hoeft niet, op het gebied van gezondheid te liggen. Andere relevante opleidingen zijn bijvoorbeeld sociale geografie, planologie, ruimtelijke inrichting of sociale wetenschappen; 
 • Heb je bij voorkeur minimaal 3-5 jaar werkervaring als onderzoeker en heb je zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoek vaardigheden;
 • Heb je sterke projectleiderschapsvaardigheden; 
 • Heb je ervaring met acquisitie en netwerken;
 • Ben je op de hoogte van ontwikkelingen in de gezondheidszorg;
 • Heb je teamspirit en ben je flexibel;
 • Heb je goede communicatievaardigheden, beheers je de Engelse taal en heb je ervaring met het schrijven van wetenschappelijke teksten in het Engels;
 • Is kennis van en ervaring met Positieve Gezondheid en Leefomgeving een pre, evenals een netwerk op dit thema.

Wat bieden wij jou als Onderzoeker Positieve Gezondheid en Leefomgeving?

Het Louis Bolk Instituut is op zoek naar enthousiaste onderzoekers. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Bij ons kom je te werken in een ambitieuze organisatie, met een team van hardwerkende en behulpzame collega’s.

Je ontvangt een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, met onder andere:

 • een dynamische en uitdagende, mensgerichte werkomgeving;
 • een dienstverband van 30 – 38 uur per week;
 • een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik;
 • de mogelijkheid om hybride te werken;
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • een passende reiskostenregeling;
 • veel ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • een studiekostenregeling;
 • uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Onderzoeker Positieve Gezondheid en Leefomgeving worden bij het Louis Bolk Instituut? Solliciteer direct!

Stuur je sollicitatie naar solliciteren@louisbolk.nl

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met info@louisbolk.nl  Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Annemarie Kapteijns, programmamanager Voeding & Gezondheid via a.kapteijns@louisbolk.nl of 0343 523 860.

De vacature sluit op 1 april 2023.

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.