Lucy P.L. van de Vijver

Dr. ir. Lucy P.L. van de Vijver
Senior Onderzoeker Voedingskwaliteit & Gezondheid
Telefoon: +31(0)343 523.860 (algemeen)
E-mail: info@louisbolk.nl (algemeen)

Publicaties

Boek(sectie) & Proefschrift

Lucy P.L. van de Vijver, J.R. Bloksma, Pieter Jans Jansonius, Bart G.H. Timmermans. 2013. Biologisch-dynamische Qualität im Obstbau. Erkennen, erzeugen und vermitteln.
Paul Doesburg, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver. 2009. Inventarisation LBI crystallisation work 2002-2009.

Brochure

Cynthia Verwer, Lucy P.L. van de Vijver. 2016. Opzet en effecten van kleinschalige zorg.

Congres bijdragen

Lucy P.L. van de Vijver, Machteld A.S. Huber, Paul Doesburg, J.H. Nielsen, G. Wyss, J.R. Bloksma, Ruth Adriaansen-Tennekes, Anna Diveky-Ertsey, Christine Hoefkens, Sonya G. Ivanova-Peneva, Daniel Kusche, Silvana Manasievska-Simiae, Magorzata Sikora, Katarz. 2007. Measuring food quality: concepts, methods and challenges.
Lucy P.L. van de Vijver, L.A.P. Hoogenboom, N.J.G. Broex, J. van der Roest, Jan G. Bokhorst, Martin Northolt, D.J. Mevius, J.A.C. Meijs. 2006. Contaminants and micro-organisms in organic and conventional food products.
Machteld A.S. Huber, J.R. Bloksma, G.J.H.M. van der Burgt, Lucy P.L. van de Vijver. 2006. Challenges for an organic food quality concept.

Flyers en factsheets

Udo Prins, Lucy P.L. van de Vijver, Peter Voshol. 2017. Lupine: Een gezond alternatief voor boer en burger.
Paul Doesburg, Lucy P.L. van de Vijver. 2006. Kwaliteit in beeld: Voedingskristallisaties.

Overig

Miek C. Jong, Lucy P.L. van de Vijver. 2015. Samenvatting Proeftuin Integrative Medicine.
J.R. Bloksma, Martin Northolt, Machteld A.S. Huber, G.J.H.M. van der Burgt, Lucy P.L. van de Vijver. 2007. A new quality concept based on life processes.
Paul Doesburg, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver. 2007. Biocrystallisation organic and conventional apples.

Rapport

Marieke C.E. Battjes-Fries, Lucy P.L. van de Vijver, Miek C. Jong, Chris J. Koopmans. 2017. Impact biologische boodschappenmand.
Lucy P.L. van de Vijver, Cynthia Verwer, G. Smolders, A.J.T.M. Hospers-Brands, Nick J.M. van Eekeren. 2016. The cycle of veterinary antibiotics in the ecosystem.
Lucy P.L. van de Vijver, Cynthia Verwer, Nico Bondt, D.J. Mevius. 2012. Antibioticaresistentie in de biologische varkenshouderij.
Lucy P.L. van de Vijver, R. Hoogenboom, Machteld A.S. Huber. 2009. Voedselkwaliteit, veiligheid en gezondheid van biologische producten.
Anneke de Vries, Jan de Wit, B. Slaghuis, J. Verstappen, Lucy P.L. van de Vijver. 2008. Vitamines, mineralen en smaak.
Machteld A.S. Huber, Paul Doesburg, Lucy P.L. van de Vijver. 2007. Biocrystallisations - Milk treatments.
Machteld A.S. Huber, Paul Doesburg, J.O. Andersen, M. Paulsen, J. Kahl, N. Busscher, G. Mergardt, S. Kretschmer, A. Zalecka, A. Meelursarn, Erik W. Baars, Lucy P.L. van de Vijver, D. Nierop. 2007. Validation of the visual evaluation..
Paul Doesburg, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver. 2007. Processing of apple juice, a pilot study..
Paul Doesburg, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver. 2007. Biocrystallisation Milk und Frischkäse.
Machteld A.S. Huber, Ruth Adriaansen-Tennekes, Lucy P.L. van de Vijver. 2006. Verantwoorde en Communiceerbare gezondheidsargumenten bij biologische producten.

Vakblad artikel

Cynthia Verwer, G. Smolders, Lucy P.L. van de Vijver, Nick J.M. van Eekeren, A.J.T.M. Hospers-Brands, Annemarie van der Marel. 2013. Antibiotica in grond en water: Via plant weer in mens en dier..
Lucy P.L. van de Vijver, J.R. Bloksma, Piet Korstanje. 2013. Die Qualität der Obstanlage zeigt sich in der Fruchtqualität.
Cynthia Verwer, G. Smolders, Lucy P.L. van de Vijver, Nick J.M. van Eekeren, A.J.T.M. Hospers-Brands, Annemarie van der Marel. 2013. Antibiotica in grond en water: Via plant weer in mens en dier.
Pieter Jans Jansonius, Lucy P.L. van de Vijver, J.R. Bloksma, M. Buchmann. 2012. Biologisch-dynamische Qualität im Obstbau. Was können wir erkennen und vermitteln?.

Wetenschappelijk artikel

Lucy P.L. van de Vijver, Pawel Tulinsky, Nico Bondt, D.J. Mevius, Cynthia Verwer. 2014. Prevalence and Molecular Characteristics of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in Organic Pig Herds.
A.P. Simões-Wüst, I. Kummeling, M. Mommers, Machteld A.S. Huber, L. Rist, Lucy P.L. van de Vijver, P.C. Dagnelie, C. Thijs. 2013. Influence of alternative lifestyles on self-reported body weight and health characteristics in women..
Miek C. Jong, Lucy P.L. van de Vijver, M Busch, J Fritsma, R Seldenrijk. 2012. Integration of complementary and alternative medicine in primary care: what do patients want?.
Machteld A.S. Huber, E. Rembialkowska, D. Srednicka, S. Bügel, Lucy P.L. van de Vijver. 2011. Organic food and impact on human health: Assessing the status quo and prospects of research.
Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver, D. Nierop, H. Parmentier, H. Savelkoul, S. Coulier, S. Wopereis, E. Verheij, J. van der Greef, L.A.P. Hoogenboom. 2010. Effects of organically and conventionally produced feed on biomarkers of health in a chicken model.
A. de Greeff, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver, W. Swinkels, H. Parmentier, J. Rebel. 2010. Effect of organically and conventionally produced diets on jejunal gene expression in chicken.
Machteld A.S. Huber, J.O. Andersen, J. Kahl, N. Busscher, Paul Doesburg, G. Mergardt, S. Kretschmer, A. Zalecka, A. Meelursarn, A. Ploeger, L. Nierop, Lucy P.L. van de Vijver, Erik W. Baars. 2010. Standardization and validation of the Visual Evaluation of Biocrystallizations.
Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver, D. Nierop, H. Parmentier, H. Savelkoul, L. Coulier, S. Wopereis, E. Verheij, J. van der Greef, L.A.P. Hoogenboom. 2009. Effects of organically and conventionally produced feed on biomarkers of health in a chicken model..
A. de Greeff, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver, W. Swinkels, H. Parmentier, J. Rebel. 2009. Effect of organically and conventionally produced diets on jejunum gene expression in chickens..
Lucy P.L. van de Vijver, L.M. van den Bosch, P.A. van den Brandt, R.A. Goldbohm. 2009. Whole-grain consumption, dietary fibre intake and body mass index in the Netherlands cohort study.
J.R. Bloksma, Ruth Adriaansen-Tennekes, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver, Ton Baars, Jan de Wit. 2008. Comparison of organic and conventional raw milk quality in The Netherlands.
L.A.P. Hoogenboom, Jan G. Bokhorst, Martin Northolt, Lucy P.L. van de Vijver, N.J.G. Broex, D.J. Mevius, J.A.C. Meijs, J. van der Roest. 2008. Contaminants and microorganisms in Dutch organic food products.
I. Kummeling, C. Thijs, Machteld A.S. Huber, Lucy P.L. van de Vijver, B.E.P. Snijders, J. Penders, F. Stelma, R. van Ree, P.A. van den Brandt, P.C. Dagnelie. 2008. Consumption of organic foods and risk of atopic disease during the first 2 years of life in the Netherlands.
Lucy P.L. van de Vijver, L.M. van den Bosch, P.A. van den Brandt, R.A. Goldbohm. 2007. Whole grain consumption, dietary fibre intake and Body Mass Index in the Netherlands Cohort Study..