Dr. Machteld A.S.
Machteld A.S. Huber
arts
Senior Onderzoeker Voedingskwaliteit & Gezondheid, freelance verbonden aan het Louis Bolk Instituut
Telefoon: +31(0)343 523.860 (algemeen)
E-mail: info@louisbolk.nl (algemeen)
Publicaties
Book
Rya Ypma, Machteld A.S. Huber. 2012. Eten met aandacht: Doe ik het goed of doet het mij goed?.
Download full text (pdf)
J.R. Bloksma, Machteld A.S. Huber. 2002. Groei en differentiatie.
Download full text (pdf)
Brochure
B.G.M. Pedroli, Edith T. Lammerts van Bueren, M. van Huut, Machteld A.S. Huber. 1993. Het innerlijk kompas, richting gevende principes bij het vormen van het landschap, het landbouwbedrijf, de woonomgeving en jezelf.
Download full text (pdf)
Inge Boers, Machteld A.S. Huber, Netwerk Positieve gezondheid Noordelijke Maasvallei. 2015. Hoe krijgt het concept “Positieve gezondheid” regionaal handen en voeten?.
Download full text (pdf)
Journal Article
Machteld A.S. Huber, Marja van Vliet, Inge Boers. 2016. Heroverweeg uw opvatting van het begrip ‘gezondheid’.
Download full text (pdf)
Magazine Article
Machteld A.S. Huber. 2000. Een harmonieus systeem scheppen is de uitdaging.
Download full text (pdf)
H. Prins, M. Bakker, Machteld A.S. Huber, F. Wiegant. 2010. Gezondheid als dynamisch en meetbaar begrip.
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber. 2006. Gezondheidseffecten biologisch voedsel gemeten.
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber. 2012. Het verband tussen biologisch en duurzaam: Waarom zou je biologisch kopen? Zeven goede argumenten op een rijtje.
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber, Marjolein Tiemens-Hulscher. 1999. Hoe veilig is genetisch gemanipuleerd voedsel?.
Download full text (pdf)
Ruth Adriaansen-Tennekes, Ton Baars, Jan de Wit, Machteld A.S. Huber, J.R. Bloksma. 2005. Is biologische melk gezonder? Verkennend onderzoek toont verschillen.
Download full text (pdf)
J.R. Bloksma, Martin Northolt, Machteld A.S. Huber. 2001. Meten van vitale kwaliteit bij appels.
Download full text (pdf)
J.R. Bloksma, Machteld A.S. Huber. 2005. Vitaliteit- Een inleiding.
Download full text (pdf)
Pamphlet / Brochure
Machteld A.S. Huber, Guus H. van der Bie, Ferdie Amons. 1994. Toetsingsmogelijkheden in de antroposofische geneeskunde.
Download full text (pdf)
Remaining
Inge Boers, Machteld A.S. Huber, M. van Apeldoorn, Lucy P.L. van de Vijver, Miek C. Jong. 2013. Evaluatie van een voedingsconcept gebaseerd op streekgebonden, biologische voeding en aandacht voor ambiance. Zijn er veranderingen betreffende gezondheid, ondervoeding, smaakbeleving en tevredenheid bij de bewoners? (Samenvatting).
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber. 2007. Samenvatting "Biologisch Gezonder?".
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber, B. van der Elst, C. Riezebos. 2003. Vrije Schilderingen in de kunstzinnige therapie.
Download full text (pdf)
Report
Ruth Adriaansen-Tennekes, J.R. Bloksma, Machteld A.S. Huber, Ton Baars, Jan de Wit, Erik W. Baars. 2005. Biologische producten en gezondheid. Resultaten melkonderzoek 2005.
Download full text (pdf)
Ferdie Amons, Guus H. van der Bie, Machteld A.S. Huber. 1999. Grondslagenonderzoek Proefpersoon-Bloedkristallisatie. Eindrapport 1999.
Download full text (pdf)
W.J. van der Weijden, Machteld A.S. Huber, T.H. Jetten, P. Blom, N.D. van Egmond, L. Lauwers, B. van Ommen, A. van Vilsteren, H.H.F. Wijffels, A.J. van der Zijpp, Edith T. Lammerts van Bueren. 2011. Naar een integrale benadering van duurzame landbouw en gezonde voeding.
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber. 2001. Over voeding en gezondheid met biologische producten.
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber, Marja van Vliet, M. Giezenberg, J. André Knottnerus. 2013. Towards a conceptual framework relating to ‘Health as the ability to adapt and to self manage’, Operationalisering gezondheidsconcept.
Download full text (pdf)
Machteld A.S. Huber, Ruth Adriaansen-Tennekes, Lucy P.L. van de Vijver. 2006. Verantwoorde en Communiceerbare gezondheidsargumenten bij biologische producten.
Download full text (pdf)
Lucy P.L. van de Vijver, R. Hoogenboom, Machteld A.S. Huber. 2009. Voedselkwaliteit, veiligheid en gezondheid van biologische producten.
Download full text (pdf)