Sjef J.J.M. Staps

Ing. Sjef J.J.M. Staps
Projectleider Duurzame Ontwikkeling
Telefoon: +31(0)343 523.860 (algemeen)
twitter icon

Expertise

Sjef Staps is als milieukundige actief op het thema Positieve Gezondheid en Leefomgeving. Zo onderzoekt hij de mogelijkheden om de gezondheid van bewoners te verbeteren door aanpassingen in de leefomgeving. Veelal gebeurt dit in een participatief proces samen met bewoners, gemeenten, wooncorporaties, GGD en/of andere betrokkenen. Dit kan zich richten op bestaande- of nieuwbouwwijken, of op verbeteringen in het landelijk gebied. We vinden steeds weer nieuwe toepassingen voor het Bolk-model voor Positieve Gezondheid en Leefomgeving en dragen zo in een grote diversiteit aan situaties bij aan een gezondere leefomgeving. Doel is een duurzame, wederkerige relatie: de omgeving zorgt goed voor de mens, en de mens zorgt goed voor zijn omgeving.

Alle publicaties

Flyers en factsheets

Herman van Wietmarschen, Sjef Staps. 2019. Positieve Gezondheid de wijk in!.

Rapport

G.J.H.M. van der Burgt, Sjef Staps. 2019. Koolstofboeren: aanvullende metingen 2018.
A.J.T.M. Hospers-Brands, Sjef Staps, Peter Voshol. 2017. Trends in bodem- en gewaskwaliteit.
Sjef Staps, Coen ter Berg, A. van Vilsteren, Edith T. Lammerts van Bueren, T.H. Jetten. 2015. Van bodemdilemma’s naar integrale verduurzaming.
G.J.H.M. van der Burgt, Bart G.H. Timmermans, Sjef Staps, Wiepie Haagsma. 2010. Minder en Anders Bemesten: Resultaten van een vierjarig project over innovatieve bemesting.

Vakblad artikel

Coen ter Berg, Sjef Staps. 2010. De nieuwe mestwetgeving.

Boek(sectie)

Nieuwsbrief