Biologische leghennen: gezond, gezonder, gezondst

De relatie tussen bedrijfsfactoren en diergezondheid

Monique Bestman, Jan-Paul Wagenaar. 2009. Biologische leghennen: gezond, gezonder, gezondst: De relatie tussen bedrijfsfactoren en diergezondheid. LD17. Louis Bolk Instituut, Driebergen.
Pagina's / pages: 65
Type: Rapport
Download (pdf, 6.11 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Dit is het verslag van een onderzoek naar de relatie tussen diverse bedrijfsfactoren enerzijds en diergezondheid en –welzijn anderzijds op biologische werkende legpluimveebedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd omdat er geen overzicht was van de gezondheidsstatus en pluimveehouders die er problemen mee hadden, handvatten wilden hebben om de gezondheid goed te houden of te bevorderen.

Trefwoorden in Nederlands:
Tweede taal / secondary language Engels
Abstract / summary in English:

This is the report of a study on the relation between several farm factors on the one side and animal health and welfare on the other side in organic laying hens in the Netherlands. The study was done because there was no actual overview of animal health and the farmers were in need of practical clues for maintaining or improving animal health.