Eten van groente en fruit stimuleren bij jonge kinderen via kinderdagverblijven

Gertrude Zeinstra, Femke A. Hoefnagels, Saskia Meijboom, Marieke C.E. Battjes-Fries. 2022. Eten van groente en fruit stimuleren bij jonge kinderen via kinderdagverblijven. Louis Bolk Instituut en Wageningen University & Research.
Pagina's / pages: 3
Download (pdf, 0.85 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Groente en fruit eten is lekker en gezond. Maar veel kinderen in Nederland eten onvoldoende groente en fruit. Voor eetgewoonten geldt “Jong geleerd is oud gedaan”. Daarom zijn jonge kinderen een belangrijke doelgroep voor het aanleren van gezonde eetgewoonten. Het kinderdagverblijf (KDV) is een ideale plek om het eten van groente en fruit bij jonge kinderen te stimuleren. KDV’s bereiken veel jonge kinderen en vervullen een voorbeeldfunctie voor kinderen en hun ouders. Het Louis Bolk Instituut en Wageningen Food & Biobased Research hebben onderzoek gedaan naar hoe kinderdagverblijven praktisch aan de slag kunnen met het stimuleren van groente en fruit eten bij de kinderen.

Trefwoorden in Nederlands: groente, fruit, kinderdagverblijf, eetgewoonten