Gezond en duurzaam voedsel voor mensen in armoede

Marieke C.E. Battjes-Fries, Iris Flamand, Geertje van Wijk. 2024. Gezond en duurzaam voedsel voor mensen in armoede. Louis Bolk Instituut.
Pagina's / pages: 4
Download (pdf, 1.60 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Gezond en duurzaam voedsel is niet voor iedereen beschikbaar. Dit vormt met name voor mensen in armoede een opgave. Met de casus ‘een samenwerking tussen boerderij de Biesterhof en Voedselbank Nijmegen’ heeft Het Louis Bolk Instituut onderzocht hoe gezond en duurzaam voedsel voor hen toegankelijk gemaakt kan worden. Geïnventariseerd werd welke producten en diensten aansluiten op de behoeften van deze groep en hoe een rendabele constructie kan worden opgezet voor de samenwerking tussen boerderijen en voedselbanken.

Partners:

partners factsheet gezond en duurzaamvoedsel voor mensen in armoede
Trefwoorden in Nederlands: duurzaamheid, voeding, gezondheid, regeneratief, health concepts, markt en economie, regionale voedselvoorziening