Handleiding Productief Kruidenrijk Grasland

Pedro W.L. Janssen, Martine Bruinenberg, Nick J.M. van Eekeren, Nyncke Hoekstra, Jeroen Pijlman, Ton van Schie, Jan-Paul Wagenaar, Jan de Wit. 2024. Handleiding Productief Kruidenrijk Grasland. 2023-026 LbD. Louis Bolk Instituut, Bunnik.
Pagina's / pages: 72
Type: Brochure
Download (pdf, 12.94 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Productief kruidenrijk grasland levert een bijdrage aan veel verschillende duurzaamheidsaspecten op een melkveebedrijf. Welke voordelen levert het? Wat is de productie en hoeveel kunstmest kun je besparen? Wat is het verschil tussen productief en extensief kruidenrijk grasland? Wat doet het voor de biodiversiteit?

Al deze vragen worden in deze handleiding beantwoord. Maar ook wordt ingegaan op hoe je productief kruidenrijk grasland inzaait en beheert. Dit is namelijk moeilijker dan bij alleen gras, en veel ondernemers lopen tegen uitdagingen aan in het beheer. Deze handleiding geeft handvatten en ook valkuilen worden benoemd.

Productief kruidenrijk grasland kan veel kansen bieden voor de melkveehouderij. Het is iets waar veel ondernemers mee aan de slag kunnen om duurzamer te worden, terwijl er vaak geen extra kosten mee gemoeid zijn. Het is daarvoor zinvol om in te duiken en te bepalen of het ook voor jouw bedrijf de moeite waard is.

Gratis gedrukt exemplaar 
Melkveehouders en andere geïnteresseerden kunnen deze handleiding kosteloos downloaden als PDF op deze pagina of een gedrukt exemplaar opvragen via ZuivelNL. Stuur dan een e-mail naar info@zuivelnl.org o.v.v. Handleiding en deze informatie: 1. Aantal exemplaren dat u wilt ontvangen. 2. Naam van de organisatie en contactpersoon. 3. Adresgegevens. Of vul het online formulier in op deze pagina


Deze publicatie is gefinancierd door
Deze publicatie is gefinancierd door ZuivelNL

Trefwoorden in Nederlands: Productief kruidenrijk grasland, duurzaamheid, melkveehouderij, biodiversiteit, ondernemen, diergezondheid