Jaarverslag 2015 Louis Bolk Instituut: Een ander geluid

Annelijn Steenbruggen, Lidwien Daniels. 2016. Jaarverslag 2015 Louis Bolk Instituut: Een ander geluid. 2016-020C. Louis Bolk Instituut, Driebergen.
Pagina's / pages: 8
Download (pdf, 3.31 MB)
Prijs gedrukt exemplaar: € 0,00
Artikelnummer: 2016-020C
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

In het jaarverslag 2015 van het Louis Bolk Instituut is getiteld: "Een ander geluid". Directeur Jan Willem Erisman: "Als ik terugkijk op 2015 is onze groeiende impact met name zichtbaar in de onderwerpen Biodiversiteit en Gezondheid. Na jaren van investeren in deze thema’s wordt ons werk steeds meer gewaardeerd en komen er allerlei projecten van de grond waarin onze systeembenadering wordt toegepast. Zo groeit de interesse voor het Conceptueel Kader, waarbij  biodiversiteit geïntegreerd wordt op het agrarische bedrijf. En het Concept Positieve Gezondheid, dat gezondheid definieert als het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, is zelfs één van de belangrijkste beleidsvernieuwingen binnen de Nederlandse gezondheidszorg geworden.."

Enkele projecten die worden besproken:

  •  
  • Project Diabetes type 2 omkeren met andere voeding
  • Project Diversifood
  • Biodiversiteit en natuurinclusieve landbouw
  • Agroforestry: landbouw en bomen integreren

 

Trefwoorden in Nederlands: Jaarverslag, Biodiversiteit, agro-ecologie, agroforestry, Diabetes type 2, Diversifood, Positieve Gezondheid