Jaarverslag 2017 Louis Bolk Instituut

In beweging

Louis Bolk Instituut, Klaas Berkhof, Michiel Elands, Hanneke Verkleij. 2018. Jaarverslag 2017 Louis Bolk Instituut: In beweging. 2018-026 C. Louis Bolk Instituut, Bunnik.
Pagina's / pages: 16
Download (pdf, 2.43 MB)
Prijs gedrukt exemplaar: € 0,00
Artikelnummer: 2018-026 C
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Directeur Jan Willem Erisman: “Het kan u niet ontgaan zijn; de kwaliteit van onze leefomgeving en onze gezondheid staat onder grote druk. Actie is nodig, maar hoe komen we in beweging? Wat is de rol van de overheid, het bedrijfsleven en van u en van mij? Op die vragen blijft het vaak oorverdovend stil. Logisch, want de problematiek is complex en de broodnodige veranderingen zijn groot.
"Als Louis Bolk Instituut werken we al meer dan 40 jaar aan praktijkoplossingen voor dit soort complexe vraagstukken. Dat doen we samen met onder andere de overheid, boeren en tuinders en maatschappelijke organisaties vanuit onze systeemaanpak. We ontwikkelen kennis op het gebied van duurzame landbouw, voeding & gezondheid die meestal direct in de praktijk is toe te passen.
"Ons brede blikveld krijgt steeds meer navolging binnen kennisinstellingen en in de maatschappij. Zo is inmiddels de brug geslagen tussen landbouw en klimaat. Een goed gebruik van de bodem en een andere inrichting van ons landschap kan de hoeveelheid CO2 terugdringen en de opbrengsten van het land vergroten. Daarnaast krijgen zorgverleners steeds meer oog voor ‘Positieve Gezondheid’ en de rol van voeding bij het bestrijden van welvaartsziekten. Ontwikkelingen die illustreren dat onze aanpak van toepassen van systeemdenken in de praktijk, werkt.“

"


"In dit jaarverslag vindt u een selectie van de projecten waar we aan werken op het gebied van duurzame landbouw, voeding en gezondheid.

Trefwoorden in Nederlands: Landbouw, natuurinclusieve landbouw, voeding, positieve gezondheid, leefomgeving, CO2 vastleggen, systeembenadering, Rhoon, fingerfood, bodemkwaliteit