Kippenuitloop Gezond en Groen

Inspiratie en ideeën voor ontwerp en uitvoering

Monique W.P. Bestman, Renske B. Loefs, H. de Vries, G.J.H.M. van der Burgt. 2009. Kippenuitloop Gezond en Groen: Inspiratie en ideeën voor ontwerp en uitvoering. LV74. Louis Bolk Instituut, Driebergen.
Pagina's / pages: 21
Type: Rapport
Download (pdf, 3.54 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Volgens de regelgeving hebben freilandkippen en biologische kippen de beschikking over vier vierkante meter uitloop per dier.De controle-instantie voor de biologische pluimveehouderij kijkt bovendien of de kippen ‘aantoonbaar gebruik maken van de hele uitloop ’.
"Deze brochure is bedoeld om biologische en freiland pluimveehouders handvatten te geven om hun uitloop optimaal in te richten.Aan de hand van praktische vragen worden maatregelen en voorbeelden genoemd om tot een goed ingerichte uitloop te komen.
"Er is uiteraard niet slechts één voorbeeld van een goede uitloop.Ieder pluimveebedrijf heeft een unieke combinatie van landschap,bodem,ligging en bedrijfsomstandigheden,et cetera.Tegelijkertijd hebben alle bedrijven een aantal kenmerken gemeen:wat er in de uitloop komt,moet in het voordeel van de kippen zijn,moet kipbestendig zijn en moet voor de pluimveehouder te behappen zijn,zowel kosten-als arbeidstechnisch.
"In deze brochure staan enkele inspirerende voorbeelden van kippenuitlopen beschreven,gevolgd door allerlei praktische tips.Ook is een tabel opgenomen met diverse soorten bomen,struiken en andere planten die wellicht interessant zijn als aanplant in de kippenuitloop.We wensen je veel plezier met het ontwikkelen van je uitloop!

Trefwoorden in Nederlands: