Koolhydraten en insulinegevoeligheid

Edith Feskens, Iris van Damme, Arine de Ridder, Kirsten A. Berk, Ellen Blaak, Fred Brouns, Karel Bos, Ellen Govers, Peter Voshol, Hans van Wijland. 2020. Koolhydraten en insulinegevoeligheid: visies van professionals in Nederland. NTVD: Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek. 25 juni. 75(3): 26-31.
Aantal pagina's: 6
Soort document: Magazine Article

Het artikel is te vinden op de website van NTVD.

Download full text (pdf, 0.16 MB)
Taal van het document: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Als voorbereiding op het VoedingNL-congres ‘Koolhydraten en insulinegevoeligheid’ (10 maart 2020) hebben we een expertsessie georganiseerd met professionals afkomstig uit wetenschap en praktijk. We hebben deze experts uitgenodigd om hun visie te geven op verschillende deelvragen omtrent koolhydraten en insulinegevoeligheid, en hen gevraagd om ondersteunende literatuur aan te leveren. Om de verschillende visies te bespreken, kwam de groep eenmaal bij elkaar, gevolgd door twee schriftelijke correctierondes. Over de meeste onderwerpen was consensus, maar op een aantal thema’s verschilden de meningen.

Trefwoorden in Nederlands: Koolhydraten, insulinegevoeligheid, visie, voeding