Making cocoa more sustainable

Willem-Albert Toose, Bo van Elzakker, Lidwien Daniels. 2013. Making cocoa more sustainable. 2013-009 Int. Louis Bolk Instituut, Driebergen.
Aantal pagina's: 20
Soort document: Brochure
Download full text (pdf, 4.66 MB)
Prijs
€ 0,00
Artikelnummer
2013-009 Int
Taal van het document: Engels
Abstract / summary in English:

Description of various projects related to the development of sustainable, often organic cocoa value chains in Ghana, undertaken by Agro Eco-Louis Bolk Institute. Discussed are for example organic group certification, farmer organisation, train-the-trainers and marketing of fine flavour cocoa.

Keywords in English: Internal Control System (ICS), certification, group certification, Ghana, cocoa, farmer, communities, organic, fairtrade, Rainforest Alliance, flavour, Heritage varieties, in-country processing, schoolgarden, ecosystem services
Tweede taal van het document: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Beschrijving van diverse door het Agro Eco-Louis Bolk Institute uitgevoerde projecten over de ontwikkeling van duurzame, vaak biologische, cacao productie en handelsketens in Ghana. Onderwerpen zijn onder andere: groepcertificatie,  het organiseren van boeren, het trainen van voorlichters en de vermarkting van cocoa als smaakvol speciaalproduct.

Trefwoorden in Nederlands: Internal Control System (ICS), certificatie, groep certificatie, Ghana, cacao, boer,gemeenschappen, biologisch, fairtrade, Rainforest Alliance, smaak, oude rassen, lokale verwerking, schooltuin, ecosysteemdiensten