Tips & tools voor complementair behandelaars en hun beroepsorganisaties

Resultaten uit het project Communicatie en verwijzing Complementaire Zorg COCOZ

Louis Bolk Instituut, Van Praag Instituut. 2018. Tips & tools voor complementair behandelaars en hun beroepsorganisaties: Resultaten uit het project Communicatie en verwijzing Complementaire Zorg COCOZ. Van Praag Instituut, Louis Bolk Instituut.
Pagina's / pages: 26
Type: Overig
Download (pdf, 2.88 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

In het COCOZ project (2017-2018) hebben complementair behandelaars van verschillende disciplines samen met regulier werkend huisartsen behoeften en wensen rond communicatie en doorverwijzing naar complementaire zorg besproken. Dit gebeurde onder begeleiding van het Van Praag Instituut en het Louis Bolk Instituut en met steun van de Vereniging Homeopathie en de Stichting MS-Anders. De verschillende complementaire disciplines werden vertegenwoordigd door de AVIG (homeopathie en natuurgeneeskunde), de NAAV (acupunctuur), de NCA (chiropractie), de NVA (acupunctuur), de NVKH (homeopathie) en de NVO (osteopathie). Gezamenlijk doel was het ontwikkelen van bouwstenen – tips & tools – om de patiëntenzorg voor patiënten met chronische problematiek in de eerstelijnszorg te verbeteren. In deze leeswijzer zijn alle kaarten samengevoegd tot één geheel.

Trefwoorden in Nederlands: complementaire zorg, homeopatie, acupunctuur, chiropractie, osteopathie, huisartsen, natuurgeneeskunde, communicatie